Yapay zeka ile Atatürk videosu oluşturduk!

Günümüzde yapay zeka oldukça gündemde ve sürekli gelişmeye devam ediyor. İlk fotoğraf oluşturabilen yapay zekalardan sonra sürekli gündelik hayatımızda kullanmaya başladığımız yapay zeka fotoğraf oluşturma araçları, daha da iyi olmaya başladı. Ayrıca gelişmiş araçlarla birlikte, daha gerçekçi videolar ve fotoğraflar da ortaya çıkabiliyor. Biz de yapay zeka sayesinde Atatürk fotoğrafını canlandırarak video oluşturduk. İşte detaylar…

Yapay zeka ile Atatürk fotoğrafı canlandırmak

Özellikle ChatGPT-4, Microsoft CoPilot, Dall-E, Midjourney, ve KlingAI gibi yapay zeka platformları sayesinde gelişen ve günden güne daha da iyi hale gelmeye devam eden teknoloji, çoğu kişiyi şaşırtabiliyor. Fotoğraf canlandırma özelliği ise birçok anıyı ve fotoğrafı canlandırarak kişilerde farklı duygulara sebep olabiliyor.

Biz de global kullanıma açılan Kling AI aracılığıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün birkaç fotoğrafını videoya dönüştürdük. İşte yapay zeka ile canlandırdığımız Atatürk fotoğrafları:

“Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Boğazı’na karşı ayakta duruyor. Denizin üstünde savaş gemileri ve geminin üstünde Türk bayrakları var.” promptu ile fotoğrafın canlandırılması:

Herhangi bir prompt girilmeden yalnızca fotoğraf ile oluşturulan video:

Peki bu tarz resimden videolar nasıl oluşturulur?

Kling AI kullanarak oluşturduğumuz bu videolar için ilk olarak platforma giriş yapmanız gerekiyor. Buradan detaylı rehbere ulaşabilirsiniz. Daha sonrasında ana sayfada bulunan AI Videos kısmına tıklayarak video üretebileceğiniz kısma geçebilirsiniz. Burada Text to Video (Yazıdan videoya) ve Image to Video (Resimden Videoya) seçenekleri bulunuyor.

İsterseniz bir metinde detaylara yer vererek bir video oluşturabilir ve aşağıdan ayarlarını yapabilirsiniz, isterseniz de bir fotoğraf aracılığıyla video oluşturabilirsiniz. Fotoğrafı ekledikten sonra isterseniz bir prompt girerek daha detaylı hale getirebilirsiniz. Ayrıca ilerleyen güncellemeler ile bu yapay zeka daha iyi özelliklere kavuşabilir.

Peki ya siz yapay zeka sayesinde canlandırılan Atatürk videosu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir