Zorlu Enerji 450 Milyonluk Yatırımını O Kente Yapacağını Açıkladı

Zorlu Enerji’nin bu yatırımı, Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine katkıda bulunacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin (ZOREN) %100 bağlı ortaklığı olan Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek projede, Bozdoğan ilçesinde yer alan ER:3388874 numaralı sahada kurulum yapılacak. İleri teknoloji ile donatılacak olan santralde ikili çevrim (binary) sistemi kullanılacak ve faaliyet sırasında saatte 2.000 ton jeotermal akışkanın kullanılması planlanıyor.

Yıllık 160 milyon kWh elektrik enerjisi üretecek olan Nazilli Diracık JES, 47 binden fazla evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak. Temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olan jeotermal enerji ile üretilen elektrik, elektrik iletim hattı aracılığıyla trafo merkezine bağlanarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Bölgeye yapılacak yatırım Zorlu Enerji’nin jeotermal enerji alanındaki yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Geçtiğimiz günlerde Kızıldeniz 4 JES projesinden vazgeçen Zorlu Enerji, Aydın’ın Kuyucak ilçesinde de 50 MW kurulu güce sahip Kuyucak Jeotermal Enerji Santrali’ni (JES) kurmayı planlıyor.

Zorlu Enerji’nin bu yatırımları, Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynayacak ve ülkenin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x